ضدعفونی کردن آب آشامیدنی و آب فاضلاب
ضدعفونی کردن آب آشامیدنی و آب فاضلاب میزان محافظت در برابر تماس با ارگانیسم های بیماری زا را شامل می شود که عامل ایجاد وبا، فلج اطفال، حصبه، هپاتیت و تعدادی دیگر از بیماری های باکتریایی، ویروسی و انگلی هستند. ضد عفونی کردن آب فرآیندی است که در آن درصد قابل توجهی از ارگانیسم های بیماری زا کشته یا کنترل می شوند. به دلیل آن که یک ارگانیسم بیماری زا می تواند حجم وسیعی از آب یا فاضلاب را در برگیرد، اندازه گیری اثر ضد عفونی کننده اغلب با استفاده از ارگانیسم های شاخص انجام می پذیرد که در مقادیر زیاد در جایی که پاتوژن ها در آن حضور داشته باشند، وجود دارند. رایج ترین ارگانیسم شاخص کاربردی در ارزیابی آب آشامیدنی کلیفرم آن است، مگر آن که دلیلی برای تمرکز روی یک پاتوژن خاص وجود داشته باشد. شایع ترین ارگانیسم شاخص برای ارزیابی فاضلاب، کولیفرم مدفوع است. فاضلاب های خانگی در مقایسه با آب های سطحی متداول تقریبا ۱۰۰۰ برابر ارگانیسم بیشتری دارند. منبع (گروه مهندسی اوژن اطلس سپهر)
دلایل ضدعفونی کردن آب آشامیدنی و آب فاضلاب
انواع ضدعفونی کننده های آب و فاظلاب
آب ژاول
آب ژاول یا هیپوکلریت سدیم، مایعی زرد رنگ با درجه خلوص 10تا 16 درصد می باشد که با نام هایی از قبیل کلر مایع، آنتی فرمین، اکسید کلراید سدیم شناخته شده و دارای فرمول شیمیایی Naocl می باشد. این مایع زرد رنگ که بیشتر برای ضد عفونی آب و فاضلاب مورد استفاده قرار میگیرد، دارای بو و طعم تندی بوده و ورود آن به درون بدن انسان و تماس با زخم ها بسیار خطرناک است. علاوه براین، لازم به ذکر است که کلر مایع فرار می باشد و با افزایش دمای محیط تجزیه می گردد. به همین دلیل لازم است برای نگهداری از آنها از ظروف در بسته و مات استفاده گردد.
معایب آب ژاول
علیرغم مزایای بسیار زیادی که آب ژاول نسبت به گاز کلر دارد، لازم است قبل از استفاده از آن با خطرات و معایب کلر مایع نیز آشنا باشید.
از مهم ترین محدودیت های موجود در آب ژاول می توان به موارد زیر اشاره نمود:
کلر زنی
کلر برای اولین بار در سال 1908 در یکی از شهر های آمریکا به یک سیستم آب همگانی افزوده شد و در نابودی بسیاری از میکروب های حامل بیماری های واگیر منتقل شده از طریق آب از جمله وبا و تب تیفوئید موثر بود. این روش گندزدایی به مدت 80 سال در شهرهای مختلف استفاده شده و دارای اثرات مثبت بر بهداشت همگانی و سلامت عمومی جامعه بوده است.
معایب و مضرات کلرزنی
اشعه ماوراء بنفش (UV)
انسان از قرن ها پیش دریافته بود که نور خورشید میتواند از اشاعه عفونت و میکروب جلوگیری کند.
سالها بعد دانشمندان ثابت کردند که فعالیت و تکثیر میکرو ارگانیسم ها زمانی که تحت تابش نور آفتاب قرار می گیرند متوقف می شوند و مشخص شد که عامل این پدیده نور مرعی خورشید یا همان اشعه ماوراء بنفش می باشد. بنابه آمار رسمی تا سال 2009 حدود دو هزار شهر اروپایی برای گند زدایی آب های مصرفی از اشعه ماوراء بنفش استفاده کرده اند.
اشعه ماوراء بنفش قادر است فرم فعال باکتری، ویروس، تک یاخته و اسپور را غیر فعال کند و از تکثیر آن جلوگیری کند.
معایب اشعه ماوراء بنفش (UV)
اثر ماندگاری و تداوم مستمر در مراحل ثانوی گندزدایی ندارد
برای مواردی که مواد جامد معلق بر روی آب زیاد از حد باشد کارایی کمتری دارد
لاشه و مواد جامد باقی مانده از میکرو ارگانیسم ها در آب باقی میماند و موجب آلودگی ثانویه آب میشود و…
استفاده از اکسیدین در مرحله ضدعفونی فاضلاب
به منظور جلوگیری از مشکلات ناشی از کلر و یا ازون باید ماده ضدعفونی کننده مناسبی را بعنوان جایگزین پیدا کرد. اکسیدین از ۴۰ روش مختلف با انواع آلودگی های میکروبی مقابله می کند. بنابراین مقاومت باکتریایی در مقابل این ماده بوجود نمی آید. همچنین محلول اکسیدین پس از انجام ضدعفونی فاضلاب به آب و دی اکسید کربن تبدیل می شود. به همین دلیل می تواند جایگزین مناسبی برای کلر و ازون باشد.
باتوجه به موارد ذکر شده در بالا، اکسیدین برای ضدعفونی آب ورودی خط تولید صنایع مختلف، ضدعفونی سیستم RO و UF، ضدعفونی فاضلاب کشتارگاه، صنایع غذایی و … مورد استفاده قرار می گیرند.
آرال شیمی محلول اگوسیب را جهت تصفیه فاضلاب و جایگزین مناسب کلر و آب ژاول و اشعه ماوراء بنفش تولید می کند. این محلول در ظروف مختلف از جمله ده لیتری تولید و عرضه می شود. و میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره ریگان از کار شناس های فنی این صنعت به سایت www.aralshimi.com مراجعه نمایید. و همچنین جهت مطالعه نسخه کامل تر مقاله اینجا کلیک کنید.
به باور آبزی پروران عرضه ماهیان پرورشی روز به روز با تقاضای بیشتر مصرف کنندگان مواجه شده است . این امر طبیعی به نظر می رسد که مردم تولیدات بهداشتی با کیفیت استاندارد را می پسندند. از طرفی مدیریت صحیح بهداشتی و ضدعفونی کردن مزارع پرورش ماهی رکن اصلی و اساسی تولید اقتصادی ماهی می باشد و این مهم بدست نخواهد آمد مگر آنکه ملاحظات بهداشتی و سیاست های پیشگیری با دقت تمام به اجرا در آید.
برای اعمال چنین مدیریتی شناخت دقیق وضعیت تشریحی و فیزیولوژی ماهی و ارتباط متقابل و ظریف آن با محیط یعنی آب و درک عمیق از چگونگی بروز بیماریها در مزرعه و همه گیر شدن آن برای مدیران مزارع پرورشی ماهی ضروری است و تنها به کمک این شناخت امکان اتخاذ سیاست های پیشگیری بر اساس ویژگیها و امکانات هر مزرعه فراهم می گردد.
به طور کلی برای ایجاد یک معضل یا مشکل بهداشتی در یک مزرعه پرورش که در نهایت منجر به بروز بیماری در آن مزرعه می شود سه عامل اصلی باید همزمان در مزرعه وجود داشته باشد و دست به دست هم بدهند . این سه عامل عبارتند از : عامل بیماریزا ، میزبان ، محیط و عوامل محیطی که از این سه عامل ، عامل محیط بیشترین نقش را دارد.
مهم ترین عامل بیماریزا؛ محیط
مهمترین عوامل محیطی که تغییرات آن می تواند سلامت ماهی را تهدید کند و شرایط را برای ایجاد بیماری مساعد نماید و بسیار مهم می باشد آب است که به عنوان محل زندگی ماهی، محل اخذ غذا و محل دفع مدفوع برای ماهی محسوب می شود و تمام فعالیت های فیزیولوژیکی ماهی هم در آب انجام می گیرد . لذا بسیار حائز اهمیت میباشد و باید به آن توجه خاصی گردد. بنابراین هر گونه تغییری در کیفیت آب میتواند منجر به بروز استرس و مستعد کردن ماهی برای درگیر شدن با بیماری گردد.
از جمله فاکتورهای کیفی آب می توان PH ، قلیائیت ، آمونیاک، کدورت، شوری، دی اکسید کربن، فلزات سنگین ، سختی ، اکسیژن ، نیترات ، نیتریت ، درجه حرارت را نام برد . همانطور که در قسمت قبل توضیح داده شد راه های دیگر برای انتقال عوامل بیماریزا به داخل مزارع پرورش ماهی وجود دارد که در صورت عدم مدیریت بهداشتی نامناسب در مزارع می تواند بروز بیماری را جلو بیاندازد و همچنین تشدید کند. از جمله راه های انتقال عوامل بیماریزا می توان پرندگان ، تخم چشم زده ، ماهیان خریداری شده و مدفوع پرندگان ، خریداران ماهی ، بازدید کنندگان ، وسایل نقلیه که به دلایل مختلف به داخل مزرعه وارد می شوند . تجهیزات پرورشی و حتی توسط کارکنان و کارگران مزرعه را نام برد.
کیفیت آب برای پرورش ماهی
ماهیان مختلف، به شاخصهای متفاوتی از کیفیت آب نظیر pH، دما، غلظت اکسیژن، شوری، سختی و … برای بقا، رشد و تولید مثل نیاز دارند؛ بنابراین برای تولید کنندگان ضروری است که تا حد ممکن همواره شرایط آب موجود در حوضچههای پرورش ماهی، نزدیک به مقدار بهینه باشد. خارج از این مقدار بهینه رشد ماهیها کم شده، رفتار متفاوتی از خود بروز داده و ممکن است موجب ایجاد بیماری شده که درنهایت به مرگومیر ماهیان ختم خواهد شد.
آب موجود در حوضچههای پرورش ماهی میتواند حاوی دو دسته اصلی از مواد مختلف باشد:
در ضدعفونی کردن مزارع پرورش ماهی سه عامل دخالت دارند
– عوامل مکانیکی : اثر این عوامل بیشتر تسهیل در کار مواد ضدعفونی کننده می باشد و عبارت از جاروب نمودن، برس کشیدن، پاک کردن و زدودن کلیه جلبکها، کثافات و مواد باقیمانده در کف و دیواره ها ی استخرها با استفاده از آب تحت فشار را شامل می شود.پس از نظافت کامل استخرها لازم است که مواد آلاینده را در یک گوشه مزرعه برای از بین بردن دپو نمود. بدون شک، انجام عملیات مزبور در کاهش آلودگی و انتشار بیماری موثر می باشد ولی اجرام عفونی را بکلی از بین نخواهد برد. بنا بر این به کار بردن مواد ضدعفونی کننده بعد از انجام عوامل مکانیکی برای پیشگیری از عفونت کاملا” ضروری است.
-عوامل طبیعی : در طبیعت عواملی وجود دارند که در از بین بردن میکروارگانیسم های بیماری زا دارای نقش بسزایی می باشند که مهمترین این عوامل نور خورشید می باشد. در صورتی که نور آفتاب با شدت و میزان کافی به استخرهای خشک مزارع پرورش ماهی بتابد می تواند عمل ضدعفونی را به طور موثری انجام دهد. خاصیت ضدعفونی نور خورشید بواسطه داشتن اشعه ماوراء بنفش می باشد. این اشعه از شیشه معمولی قابل عبور نبوده و اثر آن در هوای مه و دود آلود و همچنین در صبح زود و یا غروب خیلی کم خواهد بود. باید توجه داشت که خاصیت از بین بردن میکروبها بوسیله نور سطحی بوده و بدین ترتیب اگر عوامل عفونت زا در زیر جلبکها و مواد چسبیده به کف و دیواره های استخرها قرار گیرند ، تحت تاثیر نور از بین نخواهند رفت. تاثیر ضدعفونی نور به کندی صورت می پذیرد و از این رو برای کنترل بیماریها باید از مواد ضدعفونی کننده قوی استفاده نمود.
-عوامل شیمیایی: اصولاً مواد ضدعفونی کننده هنگامی بهترین اثر را خواهند داشت که کاملاً در تماس با میکروارگانیسمهای پاتوژن (بیماریزا) قرار گیرند. لذا لازم است استخرها قبل از ضدعفونی بطور کامل تمیز و اجرام اضافی تخلیه گردند.
برای ضدعفونی سطوح و وسایل می توان از محلول های اکسیدین استفاده کرد. همانطور که می دانید به منظوور ضدعفونی سطوح و ابزار محلول سرفوسیب مورد استفاده قرار می گیرد. این محلول بی رنگ توسط آرال شیمی تولید و عرضه می شود. آرال شیمی برای ضدعفونی استخر پرورش ماهی و میگو نیز در کنار مصرف کنندگان قرار دارد.
از آن جایی که اکسیژن رسانی به ماهی بسیار مهم است لذا محصول آرال شیمی علاوه بر ضدعفونی کردن آب پرورش و از بین بردن انواع عوامل بیماری زا، اکسیژن آب را نیز بالا می برد. این محلول به فاصله ۱۴ روز برای ضدعفونی آب استخر پرورش مورد استفاده قرار می گیرد. ضمن استفاده از محلولهای ضدعفونی، رعایت نکات ایمنی و بهداشتی برای افراد بسیار ضروری می باشد لذا باید در تماس با این مواد از ماسک و دستکش استفاده کنند.
جهت کسب اطلاعات کامل و مشاهده مطلب جامع و کامل در زمینه ضدعفونی کردن مزارع پرورش ماهی به مقاله چرا استخرهای پرورش ماهی و میگو ضدعفونی میشوند، در سایت www.aralshimi.com مراجعه نمایید.
ضدعفونی کردن خاک در شروع فصل کشت نباید فراموش شود. از آنجا که ممکن است خاک ها دارای بیماریها، آفتها و بذرهای علف هرز باشند، لذا باید قبل از کشت ضدعفونی شوند، و در همین راستا میتوان با انجام آزمایش خاک از وجود بیماری ها مطمئن شد.
کاهش آفات
در مواردی که عمل ضد عفونی صورت نگیرد معمولا مشکلات زیادی به وجود آمده و در بعضی مواقع خسارات فراوان به بار میآید. پس از کشت مستمر نیز در خاک یکسان برای چندین سال متوالی، واضح است که خاک حاوی گونههای مختلف از باکتریهای بیماری زا، قارچها، ویروسها، حشرات ونماتد ها خواهد شد. از این رو، شانس هجوم بیماری در گیاهانی که در خاک یکسان رشد میکنند بسیار بالا است. در چنین شرایطی، ضد عفونی کردن خاک مفید است و باعث بهبود کیفیت خاک میگردد. هم چنین ضد عفونی کردن تخم علفهای هرز به کنترل علفهای هرز کمک میکند. به طور کلی، ضد عفونی کردن خاک باعث صرفه جویی در زمان میشود و دردسرهای آیندهی کشت را کاهش میدهد.
انواع روش های ضدعفونی کردن خاک
1.ضدعفونی کردن خاک با بخار آب
این روش بیشتر برای گلخانه ها قابل استفاده است . در صورتی کتفاده از دستگاه های تولید بخار در نزدیکی مزرعه باشد، پس از پوشش سطح خاک به وسیله نایلون ، تزریق بخار آب از سطح خاک با استفاده از لوله های پلی اتیلنی مشبک و یا از زیر بستر توسط لوله های مشبک تعبیه شده تا عمق ٢٥ سانتیمتری خاک انجام می شود. در این روش تزریق بخار آب به مدت ٦-٢ ساعت باعث رسیدن دمای خاک به ٨٠ درجه سانتیگراد شده و ضد عفونی کردن خاک در حالی صورت میگیرد که تا حدودی ساپروفیت های طبیعی حفظ میگردند و این بهتر از زمانی است که در خاک١٠٠ درصد خلل زیستی به وجود آید. زیرا با استریلیزاسیون کامل، پاتوژن های مضر بلا فاصله رشد خواهند کرد.
2.ضدعفونی خاک به وسیله اشعه خورشید
برای این منظور بستر خاکی را پس از پخش انواع کودهای حیوانی مورد نیاز (به میزان ٣٠-٢٠ تن در هکتار) شخم زده و پس از مخلوط شدن کامل خاک با کود، آن را آبیاری غرقابی می نمایند. پس از فروکش کردن آب آبیاری ، روی سطح زمین را با ورقه های نایلونی عریض پوشانده و لبه های نایلون به عمق ٢٠ سانتیمتر زیر خاک برده می شود. به طوری که نایلون محکم نگهداری شده و در مقابل باد دوام داشته باشد. این عمل در ماه های گرم تابستان و به مدت حداقل ٦ هفته انجام می شود. پیش بینی میگردد با توجه به افزایش دمای لبه سطح خاک به وسیله انرژی خورشیدی و همین طور به وسیله تخمیر کودهای حیوانی ، بخش اعظم قارچ های خاک زی و بذر علف های هرز در این روش از بین بروند. ضمن اینکه پس از پایان کار، بستر مناسبی جهت کاشت فراهم خواهد شد.
روش های شیمیایی ضدعفونی کردن خاک:
یکی روش های ضدعفونی کردن خاک، استفاده از ترکیبات شیمیایی تدخینی می باشد. این ترکیبات بسیار سمی هستند و برای سلامت انسان خطرناک می باشند.
الف) فرمالین
فرمالین ماده ضدعفونی کننده تدخینی است که برای ضدعفونی خاک مورد استفاده قرار می گیرد. متیل بروماید، ترکیب بی رنگ و بو دیگری است که به این منظور مورد استفاده قرار می گیرد. ترکیبات فرمالین و متیل بروماید برای سلامت انسان خطرناک هستند. به همین دلیل هنگام استفاده از آن ها باید موارد ایمنی رعایت شود.
ب) متام سدیم
این سم برای ضد عفونی انواع بذر و جوانه های علف هرز، گیاهان انگل مثل گل جالیز، آفات و انواع قارچ های مضر خاک زی کاربرد دارد. این سم به صورت محلول به خاک اضافه می شود. به طوری که ١٥٠- ١٠٠ سانتیمتر مکعب سم در ده لیتر آب حل شده و برای هر متر مربع خاک استفاده می شود. سپس روی بستر به وسیله نایلون پوشش داده می شود تا سم به تدریج به صورت گاز متصاعد شده و با نفوذ در ذرات خاک ، عمل ضد عفونی انجام گیرد.
ج) ضدعفونی خاک توسط اکسیدین و پراکسیدین
همانطور که بیان شد، ضدعفونی خاک از جمله موارد بسیار مهم در بحث کشاورزی و گلخانه است. روش های مختلف ضدعفونی که در بالا نام برده شد دارای محدودیت هایی مانند دمای هوا، رطوبت خاک و سرطان زا بودن و … هستند. به همین دلیل استفاده از محلول های ضدعفونی کننده مناسب و بی خطر در این زمینه توصیه می شود.
آرال شیمی، پراستیک اسید، پرVاکسیدین را جایگزین محصولات ضدعفونی کننده پرخطر کرده است. این محلول ها علاوه بر ضدعفونی خاک و از بین بردن پاتوژن های موجود در خاک، مقدار اکسیژن را در خاک افزایش می دهد. افزایش اکسیژن باعث رشد میکروارگانیسم های مفید خاک می شود. از طرف دیگر هنگام حضور گیاه در خاک باعث افزایش سرعت ریشه زایی گیاه می شود.
اگراز مقالات ما مورد پسند شما قرار گرفته و مفیده بوده اند لطفا نظرات خورد را درباره مقالات بیان نمایید و همچنین میتوانید به مقالات جامع و کامل در زمینه ضدعفونی خاک و مقاله های دیگر به سایت www.aralshimi.com مراجعه و دیدن کنید
همانطور که می دانید در اصطلاح به کلیه حیواناتی که به عنوان همدم انسان در منزل نگهداری می شوند حیوانات خانگی گفته می شود این تعریف گسترده، می تواند شامل گونههای زیادی از موجودات شود که خودشان به دو مجموعه کلی از حیوان خانگی متداول مانند: پرندگان زینتی ، سگ ،گربه و… یا حیوانات خانگی غیر متداول مانند: ایگوانا، انواع مار، خرگوش، میمون و… را تقسیم میشوند.
نظافت حیوانات خانگی
پوست بدن سگ ها و گربه ها برای شستن زیاد طراحی نشده است؛ حمام بردن زیاد باعث خشکی پوست و پوسته پوسته شدن آن، خشکی و شکننده شدن موها، التهاب و قرمزی پوست، همچنین برهم خوردن فلور میکروبی طبیعی پوست شده و آن را مستعد بیماری هایی مانند آلودگی های قارچی و بخصوص حساسیت و آلرژی می کند. حیوان دچار خارش و ناراحتی شده و اقدام به لیسیدن ناحیه می کند؛ بنابراین توصیه میشود فاصله میان حمام بردنها حداقل یک ماه باشد. و در این میان شما می توانید از ضدعفونی کنند های مناسب برای ضدعفونی بدن حیوانات استفاده کنید، همچنین نظافت و تمیز بودن مکان حیوانات نیز در سلامت و همین طور پاک سازی آن ها مؤثر می باشد. پس ضدعفونی قفس حیوانات، ظروف غذا و آب آشامیدنی حیوانات و هر چیزی که در تماس با حیوانات خانگی شما هست کاملاً ضروری است.
کرونا در حیوانات خانگی
با اشاره به مثبت شدن دو مورد آزمایش کرونا در حیوانات خانگی، این امکان وجود دارد که حیوانات آلوده به ویروس کرونا شوند، اما تاکنون بیمار نشده اند. ویروس کرونا در محیط یک روز و بر روی سطوح فلزی تا چند روز زنده می ماند. حیوانات نیز در صورت تماس با سطوح آلوده به ویروس کرونا، آلوده می شوند و می توانند این ویروس را از طریق مخاطات خود به انسان منتقل کنند. احتمال سرایت کرونا از انسان به حیوان و بالعکس وجود دارد، پس نظافت و تمیز نگه داشتن حیوانات خانگی نیز در این وضعیت وبا وجود این بیماری بصورت کامل و جدی انجام شود. اما به چه شیوه ای میتوان حیوانات را پاکسازی و ضدعفونی کرد؟ اگر صاحب یک حیوان خانگی کرونا داشته باشد و شرایط خودقرنطینگی را رعایت نکند، حیوان او نیز آلوده می شود.
انتقال بیماری از حیوانات خانگی به انسان
کمپیلوباکتر یکی از باکتریهایی است که از طریق مدفوع سگها انتقال مییابد و میتواند باعث عفونت دستگاه گوارش و عوارضی مانند اسهال، اسهال خونی، تب، دردهای شکمی، تهوع، استفراغ و در موارد نادر نوعی بیماری در سیستم عصبی شود.
لپتوسپیرا نیز باکتری دیگری است که عامل بیماری لپتوسپیروز است و انتقال آن از سگها به انسان میتواند علائمی شبیه به آنفلوآنزا ازجمله تب ناگهانی، سردرد شدید، قرمزی چشمها، دردهای عضلانی، خستگی، تهوع و گاهی لکههای قرمزرنگ روی پوست ایجاد کند که معمولا پس از 13 تا 14 روز دوره نهفته آشکار میشوند. این بیماری در موارد حاد میتواند باعث نارسایی کبد و کلیه و حتی مرگ شود.
همچنین لیشمانی، نوعی بیماری انگلی است که میتواند از برخی حیوانات، از جمله سگها به انسان منتقل شود و پوست یا اندامهای داخلی را درگیر کند. عوارض نوع پوستی آن به صورت زخمهایی ظاهر میشود که ممکن است دردناک یا بدون درد و همراه با غدههایی متورم باشند.
توکسوپلاسموز یکی از بیماریهای منتقلشونده توسط گربههاست که از انگلی موسوم به توکسوپلاسمیلا و از طریق مدفوع حیوان انتقال مییابد. بیماران تحت مداوای سرطان و افراد با سیستم ایمنی ضعیف، مستعد ابتلا به این بیماری هستند. توکسوپلاسموز در زنان باردار میتواند منجر به سقط جنین شود. عفونت پلیگ (پرسینیاپستیس)، عفونت باکتریایی دیگری است که میتواند از طریق گزیدن کک، از حیواناتی مانند گربه و جوندگان به انسان منتقل شود. علائمی مانند تب، لرز، ضعف، تورم و درد غدد لنفاوی و نیز عفونت ریهها در این بیماری آشکار میشود. عفونت میتواند به سایر بخشهای بدن نیز برسد و چنانچه بیماری بلافاصله درمان نشود، ممکن است منجر به مرگ شود.
ضدعفونی کننده مناسب برای بدن و محیط حیوانات
با توجه به اهمیت این موضوع صنایع آرال شیمی نسبت به تولید ضدعفونی کننده ارگانیک سازگار با حیوانات اقدام نموده است. فوداسیب این محلول پایه خوراکی داشته و طبق تست های صورت گرفته بر گونه های متعددی از حیوانات، عوارضی در پی نداشته است. با درنظر گرفتن مسائل و عوارض احتمالی پوستی جانبی ناشی از مصرف مواد ضدعفونی کننده در تماس با حیوانات، توصیه می شود قبل از استفاده از هرگونه محلول ضدعفونی کننده برای حیوانات خانگی، با دکتر دامپزشک مشورت نمایید. توجه شود که در هنگام استفاده، طبق دستورالعمل مصرفی عمل نموده و مطابق دوزهای توصیه شده اقدام به استفاده نمایید.
اکسیدین- سرفوسیب نیز، به عنوان یک محلول ضدعفونی کننده سطح بالا بر پایه پراستیک اسید، یکی دیگر از محصولات آرال شیمی است که محلول ضدعفونی کننده مناسبی برای محیط می باشد. سرفوسیب، هم پاک کننده و هم ضدعفونی کننده بسیار مؤثری می باشد. با توجه به ارگانیک بودن این محلول، بدون نگرانی می توانید از آن برای سطوح حساس نیز استفاده کنید. از آنجایی که استفاده از این محلول به صورت رقیق شده می باشد، فاقد هرگونه بوی بد یا گاز سمی می باشد. البته باید به این نکته توجه شود که استفاده از این محلول، باید مطابق با دستورالعمل مصرفی همراه آن، صورت پذیرد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه نگهداری و بهداشت حیوانات خانگی می توانید به مقاله نگهداری حیوانات خانگی و رعایت بهداشت مراجعه نمایید و همچنین جهت مشاهده سایر محصولات تولیدی شرکت آرال شیمی، ازسایت www.aralshimi.com دیدن فرمایید.
ضدعفونی کشتارگاه های دام و طیور
کشتارگاه ها به دلیل وجود آلودگی های خونی و مرطوب، همواره در پایین ترین سطح ممکن بهداشت قرار دارند، در صورتی که رعایت بهداشت در صنایع غذایی بسیار مهم است.
مصرف آب در کشتارگاه های دام و طیور
صنعت کشتارگاه دام و طیور حجم زیادی آب مصرف می کنند. شستشوی دام و طیور، شستشوی سبدها، شستشوی خط تولید(نوارنقاله، قلاب ها و …)، سرویس های بهداشتی و … بخش هایی هستند که آب زیادی مصرف می کنند. بنابراین میزان حجم فاضلابی که در این صنایع تولید می شود زیاد است. علی رغم این مسائل توجه چندانی به ضدعفونی کشتارگاه های دام و طیور براساس رویکردهای مدیریت آب طبق استانداردهای یکپارچه جهانی در فرایند صنعتی نشده است.
شستشوی کامل و مناسب نقش مهمی در زدودن آلودگی ها و کاهش بار میکروبی محیط دارد. اما در هر صورت امکان حذف کامل آلودگی و بار میکربی با عملیات شستشو وجود ندارد به طور کلی قرآیند ضدعفونی کشتارگاه های دام طیور.طیف بسیار وسیعی دارد.
اکسیدکننده ها با مواد آلی شامل باقی مانده های گوشت و باکتری ها واکنش نشان می دهند. کلرین، ایدوفوراز جمله اکسیدکننده هایی هستند که معمولا تاثیر سریع داشته و روی طیف وسیعی از میکرب ها موثراند. ولی اثر ابقائی ندارند و ممکن است در آب گرم بخوبی حل نشده و اثر فرسایشی روی سطوح فلزی داشته باشند. اما تولید کف زیاد نمی کنند. برخلاف تصور عموم کف ناشی از کلرین هم خاصیت پاک کنندگی و هم خاصیت ضدعفونی کنندگی ندارد. محلول ضدعفونی کننده تولید شده در شرکت آرال شیمی دارای بالاترین درجه ماده موثر ضد میکروبی می باشد که منجر به کاهش شدید بار آلودگی می شود. این محصول به اکسیدین فوداسیب معروف است.
محصولات آرال شیمی در کشتارگاه ها
شرکت آرال شیمی در این زمینه با تولید محصولات ارگانیک بر پایه پراستیک اسید که از خود هیچگونه باقیمانده مضری بجا نمی گذارند و کاملاً سازگار با محیط زیست می باشند در کنار فعالان صنعت کشتارگاهی دام و طیور می باشد.
جهت ضدعفونی تجهیزات و ماشین آلات از قبیل سبدشور، خط تولید، نوار نقاله، قلاب، و سایر ابزارهایی که در تماس مستقیم با فرآورده های غذایی می باشند و هچنین ضدعفونی کارگران فعال در محدوده کشتارگاه می توانید از محصول فودگرید شرکت آرال شیمی به نام فوداسیب استفاده کنید .همچنین برای ضدعفونی کولینگ تاور، سیستمهای RO، دیگ بخار و همچنین ضدعفونی سطح و سطوح سالن ها، راهروها، ضدعفونی ماشین آلات حمل و نقل مواد غذایی از محصول سرفوسیب استفاده کنید.
جهت دریافت مشاوره فنی و رایگان و آشنایی با محصولات غیر الکلی و ارگانیک این شرکت و همچنین جهت مشاهده جزئیات کامل و جامع در این زمینه می توانید به مقاله ضدعفونی کشتارگاه،تصفیه فاظلاب و رفع آلودگی های پسماند در سایت www.aralshimi.com مراجعه نمایید.