صنایع آرال شیمی گلستان تولید کننده انواع ضدعفونی کننده ها ارگانیک

آرال شیمی انواع ضدعفونی کننده های سطح بالا را تولید می کند. ا ضدعفونی کننده صنایع غذایی یکی از محصولات این شرکت می باشد.جهت مشاورده فنی و اطلاعات بیشتر میتوایند به سایت www.aralshimi.co,m مراجعه فرمایید

صنایع آرال شیمی گلستان تولید کننده انواع ضدعفونی کننده ها ارگانیک

آرال شیمی انواع ضدعفونی کننده های سطح بالا را تولید می کند. ا ضدعفونی کننده صنایع غذایی یکی از محصولات این شرکت می باشد.جهت مشاورده فنی و اطلاعات بیشتر میتوایند به سایت www.aralshimi.co,m مراجعه فرمایید

اکسیدین در رنگ زدایی صنایع نساجی

فاضلاب نساجی به عنوان یکی از صنایع مهم تولید کننده فاضلاب صنعتی ، به دلیل حجم پساب صنعتی بالا و وجود عوامل مضر محیط زیستی که در ادامه ذکر خواهد شد از صنایع قابل توجه درتصفیه فاضلاب صنعتی به شمار می رود. پیشرفت و توسعه تکنولوژی در جوامع صنعتی و در حال رشد که از یک منظر و دیدگاه برای مردم آن جوامع رفاه و آسایش  به ارمغان آورده است ولی از جنبه دیگر صدمات و ضررهایی به محیط زیست آنها وارد نموده که بعضی وقت ها فاجعه آفرین ودر بیشتر موارد امکان جبران ضایعات وارده به اکوسیستم پیرامونی را ناممکن ساخته است. برهم زدن موازنه فعال اکوسیستم منتج به نابودی و از بین رفتن گونه های مختلف جانوری و گیاهی شده است و یا آنها را در آستانه نابودی قرار داده است. محصول ناخواسته صنعت و یا محصول جانبی فعالیت های صنعتی، ایجاد آلودگی یا آلودگی به معنی وسیع کلمه است. با توجه به اینکه کلیه صنایع به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم و با شدت و ضعف نیاز به آب دارند. آب مصرفی آنها با توجه به نوع صنعت و نوع محصول تولیدی تقریبا باید آب تمیزی باشد. مقدار و حجم مصرفی آن در بعضی صنایع از جمله صنایع نساجی خیلی زیاد می باشد و نهایتا محصول جانبی آنها آبی آلوده با بار آلودگی خیلی بالا نسبت به آب مصرف خواهد بود. لذا می توان نتیجه گرفت که صنعتی شدن جوامع ناخواسته محصولی به جامعه هدیه خواهد داد که همان آب های آلوده یعنی پساب های صنعتی است. این آب های آلوده علاوه بر موجودات، در آب های سطحی و زیرزمینی باعث مریضی و مرگ و میر هزاران انسان در کوتاه مدت و یا دراز مدت شده و خواهد شد

 

 رنگ زدایی صنایع نساجی با اکسیدین

بـرای رنگ زدایی صنایع نساجی روش های مختلفی وجود دارد که می توان به انعقـاد و لختـه سـازی، اکـسیداسیون شـیمیایی، تـصفیه بیولوژیکی، تکنیک الکتروشیمیایی، تعویض یونی، جذب سطحی و فرآیندهای ترکیبی شامل ازن زنی و انعقاد یا انعقاد و تعویض یونی اشاره کرد.

تخلیه فاضلاب رنگی حاوی نمک در منابع آبی، موجب اثرات زیان آور زیست محیطی زیادی از جمله نابودی موجودات زنده، افزایش BOD و کاهش ارزش رودخانه ها می شود. روش های مختلف تصفیه فیزیکی و شیمیایی جهت تصفیه این نوع پساب ها به کار رفته است که هر یک مشکلات خاص خود را دارند.

 تاُثیر این پساب ها بر روی انسان

 

اگر این پساب ها که در فرایندهای مختلف تولید بوجود می آیند را بدون تصفیه و پاکسازی لازم به آبراه های پیرامون دفع نمایند باعث آلودگی این آب ها شده و صدمات جبران ناپذیری به منابع آبی منطقه و کشور وارد خواهند کرد که تاوان آن را نسل های حاضر و نسل های آینده باید بپردازند. با توجه به خصوصیت های پساب های نساجی یعنی حجم زیاد، رنگین بودن و دمای بالای آن ها، بطور خیلی خلاصه به مشکلات و مسایلی که این آب ها می توانند در صورت دفع بدون تصفیه در آب های پیرامونی ایجاد نمایند اشاره می شود. رنگین بودن پساب های نساجی در نتیجه حضور مواد رنگزا علاوه بر سمی بودن و سرطان زا بودن دسته هایی از آن ها، مشکلاتی از منظر حس زیبایی دوستی ایجاد می نمایند، یعنی اینکه انسان هایی که شاهد جریان آب رنگین و چرکین در محیط پیرامون خود هستند دچار شوک های روانی خواهند شد و حس زیبایی دوستی آنها صدمه خواهد دید در ضمن بعلت رنگین بودن آنها باعث کاهش نفوذ نور خورشید به لایه های داخلی آب های سطحی گردیده و مانع تداوم پدیده فوق العاده مهم فتوسنتز در آبها خواهند شد.

 

 رنگ زدایی صنایع نساجی

 

مواد رنگزایی که در صنایع نساجی مصرف می شوند دارای دو خصوصیت بارز می باشند: اول تمایل جذب برای محدوده ای از زمینه ها و دوم پایداری و ثبات در برابر آب، نور و گازهای مختلف؛ این خصوصیات تاثیرات مواد رنگزا بر محیط زیست را به یک محدوده وسیع گسترش می دهد. همانگونه که قبلا نیز شرح داده شد، در فرآیندهای رنگرزی اتصالات بین مواد رنگزا و لیف به طور 100 % برقرار نمی گردد. بنابراین همیشه در مایعات شستشو و یا در آب اضافی فرآیندهای رنگرزی مقادیری مواد رنگزا دیده می شود. میزان جذب مواد رنگزا به نوع، عمق، شید، و روش رنگرزی آنها، نسبت به مایع به کالا و بستگی دارد.

اکسیداسیون از مهم ترین روش های حذف رنگ از فاضلاب می باشد. پراستیک اسید با تولید رادیکال هیدروکسیل موفق به حذف متیلن بلو، reactive blue ، اریوکروم بلک تی و سایر رنگ ها می شود. قابل ذکر است که بازدهی حذف رنگ با ترکیب روش فنتون و پراستیک اسید به عنوان یک اکسید کننده بسیار قوی، افزایش می یابد.

بیشترین راندمان در این روش، ۹۹ درصد است. غلظت پراستیک اسید ۳۰ ppm و غلظت رنگ متیلن بلو ۱۰ ppm است. زمان تماس در این شرایط سی دقیقه می باشد.

اکسیدین تولیدی صنایع آرال شیمی به عنوان یک ضد عفونی کننده صنعتی سطح بالا با قدرت ضدعفونی کنندگی بسیار بالاتر و موثر تر از کلر و همزمان خاصیت اکسید کنندگی بسیار قوی ،کاربرد زیادی در تصفیه آب و بخصوص فاضلاب صنایع مختلف از جمله فاضلاب صنایع نساجی دارد. ترکییب این ماده ضد عفونی کننده صنعتی با روش فنتون می تواند کاربرد مفید و حائز اهمیتی در صنایع نساجی داشته، و متضمن افزایش کارایی این تکنیک در صنعت نساجی باشد. البته با هزینه هایی بسیار کمتر و مقرون به صرفه تر. چهت کسب مشاوره رایگان و مطالعه مقاله اصلی و سایر منابع مرتبط  به سایت WWW.ARALSHIMI.COM مراجعه نمایید.

طیور و آب اسکالدر

طیور

درحال حاظر با روند افزایشی زیاد و وسیع جمعیت و همینطور احتیاجات انسان ها به مواد غذایی بخصوص مواد غذایی پروتئینی احساس می شود، تاٌمین نیازهای غذایی انسان ها در درجه اول اهمیت جوامع بشری قرار گرفته است. در سال های گذشته گوشت مرغ و طیور به عنوان یه منبع  اصلی دارای مواد پروتئینی به سرعت در هرم غذایی انسان ها جای گرفته است. و در بعضی از کشور ها که وضعیت اقتصادی مناسبی ندارند گوشت مرغ به سرعت جای دیگر گوشت های حیوانی را گرفته است.

آلودگی در لاشه می‌تواند در اثر بیماری‌های میکروبی دام هنگام کشتار به وجود آمده باشد و یا اینکه در اثر عدم رعایت موازین بهداشتی در طول زنجیره کشتار انجام یافته باشد. پشم و پوست، بخش‌های مرطوب مجاری طبیعی بدن از قبیل پوزه، دهان، پلک چشم، سوراخ گوش، مقعد، بخش خارجی دستگاه تناسلی و در دام‌های ماده محل خروج شیر از پستان، همگی آلوده و حاوی انواع مختلف میکروارگانیسم‌های عامل عفونت‌ها و مسمومیت‌های غذائی می‌باشند. علاوه برآن در روده دام‌ها انواع میکروب‌های روده‌ای و بین آن­ها میکروارگانیسم‌های خطرناکی چون سالمونلا و اشریشیا کلی وجود دارند. میکروارگانیسم‌های فوق‌الذکر با کوچکترین عدم توجه به موازین بهداشتی می­توانند به راحتی در سطح لاشه مستقر شوند و به مرور تکثیر یافته و گوشت را آلوده سازند.

 

بیماری هایی که از گوشت آلوده به انسان منتقل میشود 

  • سل
  • سالمونلوز
  • لیستریوز
  • کمپیلو باکتریوز
  • و...

                        

آلودگی آب اسکالدر

                   

خیساندن لاشه پرندگان در آب داغ (Scalding) به منظور شل شدن پرها در فولیکول ها و متعاقبا سهولت در پرکنی یکی از نقاط بحرانی کشتارگاه های طیور می باشد.

خیساندن در آب داغ به دو روش آب گرم ملایم ( ۵۲-۴۲ درجه سانتی گراد) و آب گرم داغ( ۶۲-۵۸ درجه سانتی گراد) می باشد. در طی غوطه وری در آب ، ترکیب مناسبی از زمان و درجه حرارت آب مهم می باشد تا عملیات پرکنی به نحو احسن صورت گیرد. خنک سازی ( chilling ) و شستشوی لاشه ها نیز از دیگر نقاط بحرانی کشتارگاه طیور می باشد که سبب آلودگی متقاطع لاشه ها می شود.

مکانیسم ایجاد آلودگی

 

آلودگی در لاشه می‌تواند در اثر بیماری‌های میکروبی دام هنگام کشتار به وجود آمده باشد و یا اینکه در اثر عدم رعایت موازین بهداشتی در طول زنجیره کشتار انجام یافته باشد. پشم و پوست، بخش‌های مرطوب مجاری طبیعی بدن از قبیل پوزه، دهان، پلک چشم، سوراخ گوش، مقعد، و در دام‌های ماده محل خروج شیر از پستان، همگی آلوده و حاوی انواع مختلف میکروارگانیسم‌های عامل عفونت‌ها و مسمومیت‌های غذایی می‌باشند. علاوه بر آن در روده دام‌ها انواع میکروب‌های روده‌ای و بین آن­ها میکروارگانیسم‌های خطرناکی چون سالمونلا و اشریشیا کلی وجود دارند. میکروارگانیسم‌های فوق‌الذکر با کوچکترین عدم توجه به موازین بهداشتی می­توانند به راحتی در سطح لاشه مستقر شوند و به مرور تکثیر یافته گوشت را آلوده سازند.

 

لذا این نکته کاملاً آشکار است که با شروع زبح و وارد کردن مرغ ها در آب اسکالدر افزایشی در میزان بار میکروبی ترموفیلهای این مخزن مشاهده می شود.

با توجه به اینکه در کشتارگاه مورد مطالعه از روش اسکالدر ملایم استفاده می شود ( دمای ۵۳درجه سانتی گراد) کاهشی در بار میکروبی باکتری های مزوفیل ایجاد می شود و میانگین کلی باکتریهای مزوفیل به خاطر دمای آب اسکالر کاهش می یابد. 

شواهد تجربی متعددی وجود دارد که نشان می دهد حرارت های بالای 60 درجه سانتی گراد در تانک آب داغ سبب کاهش بیشتری در تعداد باکتری ها (مزوفیل و ترموفیل) نسبت به حرارت های پایین تر می شود ولی قویاً نمی توان گفت که درجه دمای بالا باعث کاهش سطح آلودگی  و ایجاد لاشه های تمیز و بدون بار میکروبی در انتهای خط کشتار می شود. لذا چنین بیان شده است که سایر قسمت های عملیاتی در کشتارگاه نظیر پرکنی، تخلیه احشاء و خنک سازی اهمیت بیشتری از مرحله غوطه وری در آب داغ در خصوص آلودگی بینابینی لاشه دارند. با این وجود تانک های آب داغ چند مرحله ای اخیرا در کشتارگاه رایج شده است که تاثیر بیشتری در کاهش میکروب های لاشه دارند. البته ذکر این نکته لازم است که وجود آب سر ریز شده ار تانک آب داغ در کشتار مزبور به میزان ۱ لیتر در هر ثانیه، ممکن است موجب ایجاد کاهش اختلاف بین نتایج این تحقیق با مطالعات مشابه باشد. بدیهی است چنانچه آب تانکر سر ریز نشده و احیاء نگردد، باعث افزایش بار میکروبی در هنگام خروج لاشه از تانک میشود.

ایراد عمده دیگر تانک آب داغ ، آسپیراسیون آب آلوده در حین اسکالدر توسط پرندگان می باشد که منجر به آلودگی کیسه های هوایی، ریه وسایر اعضای داخلی و بافت های داخلی پرندگان می شود که چنانچه لاشه قبل از غوطه وری خون گیری کامل و کاملا بی جان شود ، آسپیراسیون آب توسط پرنده مهم نخواهد بود. در کشتارگاه هایی که بی حسی با روش الکتریکی و خون گیری قبل از غوطه وری کمتر از ۲ دقیقه است ، افزایش بار میکروبی غیر قابل اجتناب خواهد بود.

بکارگیری و رعایت نکات زیر در این زمینه لازم و ضروری می باشد:

  • مراعات نمودن استانداردهای مربوط به وسایل و تجهیزات و شستشوی مداوم آن
  • استفاده از آب با کیفیت بهداشتی مناسب
  • ضد عفونی و تنظیم میزان آب اسکالدر بر اساس تعداد لاشه های وارده و جایگزین نمودن آب اسکالدر به ازای هر لاشه که حدود ۱لیتر آب تمیز و گرم با درجه حرارت مناسب می باشد.
  • کنترل دمای آب اسکالدر همراه کنترل زمان توقف لاشه در اسکالدر.
  • شستشوی لاشه بعد از تخلیه احشاء با آب حاوی ضد عفونی کننده سطح بالای بی خطر مثل پر استیک اسید
  • کنترل میزان آب چیلر به ازای هر لاشه که حدود ۱۰ لیتر برای هر لاشه است.
  • استفاده ار آب حاوی ضد عفونی کننده سطح بالای پراستیک اسید در چیلر.
  • کنترل دمای آب چیلر که باید زیر ۴ درجه سانتی گراد باشد.

                         

ضد عفونی کننده های بر پایه پراستیک اسید که در تقسیم بندی کلی ضد عفونی کننده ها در رفرنس های جهانی جزو ضد عفونی کننده های سطح بالا یا Hi Level طبقه بندی می شوند ، بهترین انتخاب برای رفع آلودگی های میکروبی در مراحل مختلف کشتار و تولید گوشت طیور و حتی دام های سنگین و سبک است .

محلول ضدعفونی کننده تولیدی  صنایع آرال شیمی  با نام تجاری اکسیدین که یک ضد عفونی کننده سطح بالای قابل اطمینان بر پایه پراستیک اسید است، اکسیدین ضمن کاهش چشمگیر هزینه های تولید در مراحل مختلف کشتار به دلیل داشتن اثرات بسیار مناسب ضد میکروبی، بدون ایجاد باقیمانده مضر و بو و طعم بر روی گوشت، به دلیل تقلیل چشمگیر حجم فاضلاب تولیدی کشتارگاه و سالن های فرآوری گوشت، کمک مضاعف در سود آوری این صنعت به حساب می آید که از دید صنعت گران تیز بین این رشته پراهمیت پنهان نمانده است.

جهت مشاهده مقاله کامل و جامع تر و منبع اصلی  مقاله طیور و آب اسکالدر به سایت آرال شیمی به آدرس www.aralshimi.com مراجعه نموده و علاوه بر مطالعه مقاله از مشاوره رایگان درباره محصولات در گرید های مختلف اعم از صنایع کشاورزی، دام و طیور، شیلات، صنایع غذایی و لبنی، صنایع فولاد و... که تمامی آن ها در منوی سایت مشهود میباشد استفاده کنید. و همینطور محصولات را نیز تهیه کنید.

برنج و بیماری های که برنج به |آن دچار می شود

 برنج غذایی اصلی در سراسر ایران و جهان است و همینطور قدیمی ترین دانه غلات به شمار می رود. برنج سفید از رایج ترین نوع برنج در تمامی کشور ها است اما برنج قهوه چون یک غلات کامل بوده و درجه فواید آن در سلامتی بیشتر بوده در بعضی  از کشور های غربی استفاده میشود.

 

 

کاربرد برنج در بیماری ها 

 

 

 بیماری قلبی

در کشور های آسیایی برنج یکی از اصلی ترین منابع کسب انرژی میباشد و سوختی که بدن انسان از این منبع کسب می کند کربوهیدرات است که به مقدار بسیار زیادی در برنج وجود دارد. و همچنین دارای آنتی اکسیدان هایی است که برای سالم نگه داشتن قلب بکار می آید و بیماری های قلبی را کاهش و از بین میبرد.

 

چاقی  

 وجود کربوهیدرات در برنج خیلی از مردم را به شک انداخته است که برنج چاق کننده است یا خیر؟ باید گفت خیر، چون دلیل اصلی چاق شدن وجود کربوهیدرات در برنج نیست  و دلیل آن که خیلی از انسان ها با خوردن غذای زیاد چاق میشود وجود چربی های مضر کلسترول و سدیم می باشد. که در برنج وجود ندارد. و به دلیل وجود بسیار کم چربی کلسترل و سدیم به کاهش وزن و سلامتی بدن کمک می کند.

 

جلوگیری از فشار خون و کم خونی

 

برنج برای  کم  خونی و ساخت هموگلوبین به دلیل وجود سرشار آهن بسیار مفید است. زیرا آهن میتواند رنگ قرمز عمیقی تشکیل دهد که میتواند تولید هموگولوبین یا همان خون را بعداً افزایش دهد، و نیاز بدن به خون را برطرف میکند و از کم خونی جلوگیری میکند.

 

سرطان

 

بعضی از سرطان ها مانند سرطان پستان، سرطان تخمدان، یرطان دهانه رحم و سرطان روده بزرگ و سرطانی که به سیستم گوارشی حمله میکند به دلیل نبود فیبر کافی رخ میدهد، غذایی مانند برنج و همچنین غذاهای دیگر که داری فیبر بسیار زیادی هستند سیستم هضم  را بهبود بخشیده و از این طریق پتانسیل ابتلا به سرطان هایی که معرفی شد را کاهش میدهد.

 

آسیب های بافت عضلانی

 

فعالیت هایی که ما  به طور مستقیم با نیروی بسیار زیاد انجام میدهیم اینبار از قند ذخیره شده در خون و یا ذخایر کلیکوژن استفاده میکند. قند از مزایای دریافت کربوهیدرات به عنوان غذا است . به اندازه کافی گلیکوژن از آسیب زدگی بافت های عضلانی جلوگیری میکند.

 

پوست

 

فیبر موجود در برنج نه تنها منبع اصلی کسب انرژی بدن است بلکه در شادابی، سلامت و حفط پوست کمک میکند. فیبر ها میتوانند قارچ ها، باکتری ها و انواع سمومات مختلف در غذا را به سمت دستگاه گوارش و دفع آن ها هدایت کند. و بیماری های پوستی مانند آکنه، تیرگی پوست، و مات بودن آن را کاهش دهد. بنابراین علاوه بر فواید فیبر در بدن که یکی از آن ها در بالا به شما معرفی شد، سالم نگه داشتن و جلوگیری از بیماری ها پوستی میباشد.

 

بیماری های که برنج به آن دچار می شود

 

لکه قهوه ای

 

لکه های بیضی شکلی به رنگ خاکستری و سبز است. مرکز این لکه ها به رنگ سفید شده و حاشیه دور آن به رنگ قهوه ای است. روی این لکه ها اسکلرت قارچ تشکیل می شود که به سهولت جدا شده و می افتد. میسیلیوم قارچ بسیار زیاد و با شدت بالای در محیط مرطوب رشد میکند. به تدریج سطح برگ را به صورت پوشش سفید رنگی  در برمیگیرد.

 

پوسیدگی طوقه برنج

 

از بیماری های که برنج به آن دچار می شود میتوان به پوسیدگی طوقه برنج اشاره کرد که علایم بیماری غالبا با دراز و باریک شدن نشا یا بوته ها در مزرعه نمایان می گردند.گیاهچه های آلوده معمولا چندین سانتی متر طولانی تر از گیاهچه های سالم شده و به رنگ سبز روشن یا زرد در می آیند.

این زردی از انتهای بوته شروع می شود. عده ای از گیاهچه ها در خزانه و تعدادی پس از انتقال به مزرعه از بین می روند. عده ای از نشاء های آلوده ممکن است علایم فوق را نداشته باشند، حتی ممکن است کوتاه تر از نشاءهای سالم باشند.این تفاوت به نژاد عامل بیماری، حرارت و رطوبت محیط بستگی دارد.

علایم بیماری غالبا با دراز و باریک شدن نشا یا بوته ها در مزرعه نمایان می گردند .گیاهچه های آلوده معمولا چندین  سانتی متر طویل تر از گیاهچه های سالم شده،به رنگ سبز روشن یا زرد در می آیند.

 

این زردی از انتهای بوته شروع می شود. عده ای از گیاهچه ها در خزانه و تعدادی پس از  انتقال به مزرعه از بین می میرند.عده ای از نشا ءهای آلوده ممکن است علایم فوق را نداشته باشند،حتی ممکن است کوتاه  هر از نشاءهای سالم باشند.این تفاوت به نژاد عامل بیماری، حرارت و رطوبت محیط بستگی دارد.

 

گال سیاه برنج

 

کوتولگی گال سیاه برنج نوعی بیماری است که در خیلی از شالیزار ها مشاهده شده و علائم آن گال های کشیده بر روی رگبرگ ها در پشت برگ که ابتدا سبز رنگ هستند و بعد به رنگ سیاه تبدیل می شوند.

 

سیاهک پنهان

 

یکی دیگر از بیماری های که برنج به آن دچار می شود سیاهک پنهان می باشد. این بیماری درشرایط مرطوب دیده می شود. دانه ها گرد شده و تغییرشکل یافته و به قطر بیش از ۱ سانتیمتر می رسند. این دانه ها حاوی اسپر قارچ می باشند. رنگ پوست ابتدا نارنجی و سپس خاکستری زرد یا سیاه می گردد. درجهت مبارزه استفاده از ارقام مقاوم، جمع آوری دانه های آلوده و سم پاشی با قارچ کشها روی خوشه ها چند روز قبل از خوشه دادن توصیه شده است.

 

بیماری تونگرو

 

ناقل این بیماری زنجرک سبز می باشد. بوته های آلوده کمی کوتوله می شوند. پنجه ها ممکن است به تعداد معمول بوده یا مختصرا کاهش یابد. علایم بیماری در ارقام مختلف متفاوت بوده، نوک برگها زرد تا نارنجی و غالبا به سمت پایین پیشروی می کند.

لکه های کوچک زنگ مانند روی برگهای مسن تر ظاهر می شود. برگهای جوان دربین رگبرگها حالت موزاییک داشته و اگر آلودگی درجوانی انجام شود، محصول خیلی کاهش می یابد. استفاده از ارقام مقاوم و سمپاشی علیه حشرات ناقل یکی از مفیدترین راه مبارزه است.

برگ نارنجی

بوته های آلوده کوتاه نشده ولی به رنگ زرد طلایی و نارنجی روشن می گردد. آلودگی از برگ های مسن و از نوک آن ها آغاز می شود. برگ ها از طول پیچیده و می میرند. گیاهچه های آلوده مرده وپنجه زنی بوته های مسن کاهش می یابد و روی آن ها خوشه ای تشکیل نشده یاخوشه ها بدون بذر هستند. زنجرک زیگزاگی ناقل بیماری است.

بیماری های برنج

روش های شیمیایی مبارزه

سمپاشی بوته ها

پاشیدن محلول بردو قبل از بیرون آمدن خوشه ها کاملاً مؤثر است. سمپاشی بوته ها با سم کاسومین 0/2 به میزان 1 لیتر در هکتار در دو مرتبه (یکی در موقع ظهور خوشه ها و دیگری ۷ روز بعد از آن) بر علیه بیماری بلاست موثر بوده است.

قارچ کش هینوزان از نظر مبارزه با بلاست برگ و خوشه در درجه اول اهمیت است. قارچ کشهایی نظیر بنومیل، برستان و توپسین ام نیز با نتایج مطلوب به ترتیب بعد از هینوزان قرار دارند.

سمپاشی بوته ها با قارچ کش های تری سیکلاژل، هینوزان و بنومیل در مرحله خوشه دهی (که بلاست خوشه، مر حله هم بیماری است) از سایر قارچ کش ها موثرتر است. میزان سم مصرفی ۱ کیلوگرم سم خالص در هکتار می باشد .

آرال شیمی به منظور کاهش تاثیرات شیمیایی و به حداقل رساندن اثرات مخرب زیست محیطی، محصولات اگروسیب و پراکسیدین را پیشنهاد می کند. همانوطور که می دانید بیماری های قارچی و باکتریایی در مزارع شایع هستند. از آنجا که اگروسیب و پراکسیدین روی طیف وسیعی از عوامل بیماری زا تاثیر گذار هستند لذا استفاده از این محصولات برای کشاورزان عزیز ضروری می باشد. در کنار فواید ویژه این محصولات، مقرون به صرفه بودن به لحاظ اقتصادی یکی دیگر از مزیت های مهم این محصولات به شمار می رود.

جهت دریافت مشاوره و تهیه محصولات مذکور به  منظور غلبه بر انواع بیماری های برنجبا کلیک بر روی فایل گیف پایین،  به سایت آرال شیمی مراجعه نموده و با مشاورین فنی این صنعت که اطلاعات تماس آن در سایت وجود دارد تماس حاصل نمایید.

اسیدی فایر ها و سیستم گوارشی دام و طیور

 

در سیستم های جدید پرورش طیور ، استفاده از اسیدی فایرها بعنوان جایگزینی برای آنتی بیوتیکها رایج شده است. اسیدی کردن جیره با تاثیر بر روی دستگاه گوارشی پرندگان، به بهداشت عمومی آنها کمک می کند، در وضعیت ضعیف بهداشتی فارم، تکثیر میکروارگانیسمهای بیماریزا در محیط و خوراک در حد قابل توجهی زیاد می شود. اسیدی فایرها در کاهش تاثیرات بیماریهای گوناگون روده ای موفق عمل کرده اند .

 

اسیدی فایرها در سیستم گوارشی دام و طیور

 

در پرورش طیور صنعتی، تغذیه و سلامت دستگاه گوارش رابطه نزدیکی با هم دارند. از طرف دیگر فرمول جیره و مدیریت خوراک دهی با  تأثیر بر هضم و جذب، در عملکرد نهایی نیز اثر می‌گذارد. عوارض و بیماریهای گوارشی ناشی از تغذیه نامناسب و محیط آلوده، خصوصا در دوران رشد اولیه جوجه‌ها مشکل سازتر است.

برای دست‌یابی به عملکرد مطلوب در مزارع صنعتی پرورش مرغ و نیز برآورد اهداف اقتصادی لازم است

1. از طریق تغذیه مناسب و ایجاد محیط بهداشتی، سلامت دستگاه گوارش را تامین کرد

  2. هرگونه ناهنجاری و مشکلات به وجود آمده در سیستم گوارش دام و طیور را به سرعت و دقت، سریعا درمان نمود.

اسیدی فایرها با عنوان ضدکپک هم عمل می کنند. میزان مصرف اسیدی فایرها حدود ۲۵% جیره غذایی است . اسیدهای آلی طی بیش از ۲۵ سال و به طور گسترده در پرورش دام و طیور مورد استفاده قرار گرفته است و اخیرا مصرف آنها در صنعت طیور بیشتر شده است.

 

اسیدی فایرها و اسید های آلی

 

 اسیدی فایر ها شامل اسید های چرب کوتاه زنجیره، اسید های چرب فرار و اسیدهای کربوکسیلیک ضعیف هستند.  اسیدی فایرها از طریق کاهش pH دستگاه گوارش به کمتر از 6 باعث کاهش کلونی های سالمونلا و E.coli می شوند. همچنین این مواد سبب تحریک رشد میکروفلورهای مفید دستگاه گوارش می شوند. این شرایط زمینه فعالیت آنزیم ها را نیز بهبود می بخشد.


روش تولید اسید های آلی

 

اسیدهای آلی، به عنوان مواد افزودنی در صنایع غذایی و همچنین به عنوان مواد شیمیایی اولیه، کاربرد وسیعی دارند. فرآیندهای تخمیری، نقش زیادی در تولید اکثر اسیدهای آلی دارند. تمامی اسیدهای چرخه تریکربوکسیلیک را می توان توسط میکروب ها و با بازدهی بالا تولید کرد. علاوه بر این، اسید هایی که به طور غیر مستقیم از چرخه کربن مشتق می شوند مانند( اسید ایتاکونیک)، می توانند توسط میکروب ها تولید شوند. سایر اسیدهای آلی که مستقیماً از گلوکز مانند اسید گولوکونیک و یا به عنوان محصول نهایی از پیروات یا آتانول تولید می شوند مانند (اسید لاکتیک و اسید استیک)، نیز می توانند به روش میکروبی تولید شوند.

در مورد بعضی از اسیدها مانند(اسید لاکتیک و اسید استیک و اسید فایر)، هم روش میکروبی و هم روش شیمیایی همزمان استفاده می شوند.

 

ساختار شیمیایی اسیدی فایرها

اسیدی فایر در واقع اسید آلی کربوکسیلیک است که دارای عامل -OOH  می باشند. اسیدهای آلی با زنجیره کوتاه بین۱تا ۷ کربن مثل پراستیک اسید و استیک اسید دارای خاصیت ضدمیکروبی مناسب تری هستند. همچنین این اسیدهای دارای عامل هیدروکسیل  OH-  نیز می باشد.

عملکرد اسیدهای آلی در سیستم گوارشی دام و طیور


  1. کمک به حفظ pH مطلوب در معده و تصحیح عملکرد آنزیم های پروتئولیتیک
  2. افزایش هضم پروتئین در معده
  3. مصرف خوراکی
  4. ممانعت از رشد باکتری های بیماریزا( پاتوزن ها)
  1. کاهش شیوع عفونت های تحت کلینیکی و ترشح بیشتر پادتن ها
  1. کاهش تولید آمونیاک و سایر متابولیت های میکروب کاهنده رشد
  2. افزایش ترشحات پانکراسی و اثرات تروپیک روی مخاط دستگاه گوارشی
  3.  پراستیک اسید با فرمول شیمیایی C2H4O3  در صنایع آرال شیمی با نام تجاری اکسیدین OXCIDINE ) ) تولید می شود. این محلول نیز یک اسیدی فایر با مزیتهای فوق الذکر  می باشد. اکسیدین همچنین یک ضد عفونی کننده صنعتی  سطح بالای ارگانیک است . به همین دلیل است که یکی از بهترین انتخاب ها در این صنعت محسوب می گردد .

شما میتوانید جهت مشاهده منبع اصلی مقاله و مطلب جامع و کامل تر در این زمینه اینجا کیک کنید. وهمچنین جهت مشاهده محصولات ضدعفونی کننده (غیر الکلی ) و شوینده های قلیایی و اسیدی این صنعت به سایت  www.aralshimi.com مراجعه نمایید.

بیماری های هندوانه و علائم آن را بشناسیم

برخلاف باور عمومی که هندوانه تنها از آب و قند تشکیل شده است، این میوه محبوب تابستانی سرشار از مواد مغذی است. هندوانه سطوح بالا از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها را ارائه می کند.

 

خواص هندوانه

مصرف میوه ها و سبزی ها از انواع مختلف با کاهش خطر بسیاری از بیماری های مرتبط با سبک زندگی پیوند خورده است.

مطالعات بسیاری نشان داده اند که افزایش مصرف مواد غذایی گیاهی مانند هندوانه خطر چاقی، مرگ و میر کلی، دیابت، و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

از دیگر فواید هندوانه می توان به بهبود شرایط پوست و مو، افزایش انرژی، و کاهش وزن اشاره کرد.

 

آسم

خطر ابتلا به آسم بین افرادی که مقادیر زیاد از مواد مغذی خاص را مصرف می کنند، کمتر است. ویتامین C یکی از این مواد مغذی است که در بسیاری از میوه ها و سبزی ها، از جمله هندوانه یافت می شود.

رژیم های غذایی سرشار از لیکوپن که در هندوانه نیز یافت می شود، ممکن است به پیشگیری از بیماری قلبی کمک کنند.

 

سرطان

به عنوان یک منبع عالی برای آنتی اکسیدان ها، از جمله ویتامین C، هندوانه می تواند به مبارزه با رادیکال های آزاد که از عوامل شکل گیری سرطان هستند و نابودی آنها کمک کند. چندین مطالعه نشان داده اند که مصرف لیکوپن با کاهش خطر سرطان پروستات در ارتباط بوده است.

 

انواع بیماری های هندوانه

 

1.سفیدک داخلی جالیز

 

عامل بیماری سفیدک داخلی

سفیدک داخلی جالیز، یکی از رایج ترین بیماری های هندوانه می باشد. عامل بیماری در داخل بقایای گیاهی و یا روی علف‌های هرز میزبان بیماری زمستان گذرانی می‌کند. آب و هوای مرطوب و محدوده دمایی ١٧ تا ٢١ درجه سانتی‌گراد تاثیر زیادی در رشد عامل بیماری داردباد و آبیاری بارانی باعث جابجایی عامل بیماری می‌شود.

 

علائم بیماری  

  • در سطح رویی برگ لکه های قهوه ای کم رنگ تشکیل می شود که در سطح زیرین برگ در مقابل همین لکه ها پوشش خاکستری مایل به ارغوانی که اجتماعی از اندام های عامل بیماری می باشند تشکیل می گردد.
  • باگذشت زمان و افزایش شدت بیماری تعداد لکه برگ ها بیشتر شده و لکه ها نکروز و قهوه ای تیره با هالهزرد رنگ می شوند.
  •  به علت خشک شدن لکه ها بر روی برگ ها، برگ ها خشک شده و بوته منظره سوختگی به خود می گیرد.

 

2.بوته میری جالیز

 

از دیگر بیماری های هندوانه، می توان به بوته میری جالیز اشاره کرد. این بیماری به گیاهان خانواده جالیز بخصوص خیار، کدو، انواع خربزه و هندانه حمله می‌کند. قارچ این بیماری زمستان را غالباً به شکل هاگ در خاک و بقایای گیاهان آلوده می‌گذراند.

 

علائم بیماری

  •  بارزترین نشانه بیماری فرورفتگی نسج گیاه در محل حمله قارچ عامل بیماری است.
  • محل فرورفتگی ابتدا سفت و نمدی بوده و به تدریج نرم می شود.
  •  اولین عالئم بر روی میوه ای که در سطح خاک مرطوب قرار می گیرد با یک لکه کوچک گرد فرورفته، آبکی و به رنگ سبز تیره با قطر حدود یک سانتی متر ایجاد می شود.
  •  از ویژگی های خاص این بیماری این است که بوته ها بدون اینکه کمترین عارضه ناشی از زردی و پژمردگی داشته باشند در همان حالت کامال سبز و شاداب در مدت کوتاهی از پا در می آیند.

 

 

3.لکه برگی زاویه ای

 یکی دیگر از بیماری های هندوانه، لکه برگی زاویه ای می باشد. در ادامه به توضیح منشأ بیماری و علائم آن می پردازیم.












عامل بیماری

رطوبت نقش فراوانی در شیوع عامل بیماری دارد. جابجایی عامل بیماری‌زا به وسیله بذور آلوده، باران، حشرات و ادوات کشاورزی صورت می‌گیرد. آب و هوای مرطوب و محدوده دمایی ٢۵ تا ٢٩ درجه سانتی گراد تاثیر زیادی در رشد عامل بیماری دارد. این باکتری به مدت دو سال روی بقایای گیاهی و بذور آلوده زمستان گذرانی می کند. برای جلوگیری از آلودگی احتمالی طالبی، بایستی از کشت در صیفی‌کاری‌هایی که در طول دو سال قبل آلوده بوده‌اند خودداری نمود.

 

علائم بیماری

  • لکه ها روی برگ به صورت نقاط ریز با هاله ای سبز رنگ تشکیل می شود. لکه ها به تدریج بزرگ شده به رگبرگ ها رسیده و حالت زاویه دار می شوند.
  • لکه ها به رنگ مایل به قهوه ای و بافت مرده می گردند.
  • در روی میوه ها لکه ها ایجاد صمغ زرد رنگی کرده که باعث پوسیدگی میوه می گردد.

 

4.پژمردگی فزیورامی

 

از بیماری های گیاهی وسیع الانتشار بسیار مخرب هستند، که کم و بیش به صورت ناگهانی باعث پژمردگی، قهوه ای شدن و مرگ برگها وسر شاخه های ترد گیاه و مرگ تمام گیاه می شوند.

این گونه بیماری ها در اثر فعالیت پاتوژن در بافت آوندهای چوبی گیاه ایجاد میشود و تمامی یا برخی از بخشهای بالایی گیاه (بالاتر از نقطه ی تهاجم آوندی پاتون) در گیاهان یکساله و بعضاً گیاهان دایمی و پایا طی چند روز یا چند هفته ای از بین می روند.

 

علائم بیماری

 این بیماری در زمانی که بوته ها جوان است به بوته حمله کرده و باعث کندی رشد در بوته می شود.

  •  ساقه ها در محل بافت آوندی تغییر رنگ داده.
  •  تغییر رنگ، پژمردگی و خشکی برگ و دمبرگ
  •  علائم روی برگچه های جوانتر به صورت رگ روشنی دیده می شود. در مرحله بعد برگ های مسن بهدلیل شل شدن دمبرگ پژمردگی را نشان می دهند.
  • در صورت آلودگی شدید گیاه مسن تر در مزرعه به طور ناگهانی پژمرده و خشک می شود.
  • در نهایت ریشه خسارت دیده و بوته از بین می رود.

 

قارچ کش

قارچ کش ها (fungicide) در اصطلاح به ترکیباتی اتلاق می گردد که سبب مرگ یا از بین رفتن پرگنه (colony) قارچ می شوند. مواد fungistatic ترکیباتی شبه قارچ کش می باشند که بدون از بین بردن قارچ سبب توقف رشد و یا مانع بیماریزایی آن می شوند. در برخی از موارد این ترکیبات سبب افزایش توان دفاعی گیاه در مقابل قارچ بیمارگر نیز شده اند.

 

دلیل استفاده نکردن از قارچ کش ها

 

در بخش های قبل با انواع هندوانه و بیماری های قارچی که در این میوه شایع هستند آشنا شدید. در مزارع کشت هندوانه نیز مانند سایر محصولات کشاورزی از انواع قارچ کش ها، سموم و آفت کش های شیمیایی استفاده می شود.

همانطور که می دانید، قارچ کش ها و سموم شیمیایی به خاک و آب های زیر زمینی نفوذ می کنند. نفوذ این محصولات شیمیایی سبب آلوده شدن خاک و همچنین تاثیرات مضر بر آب می شود. متاسفانه استفاده بیش از حد این محلول ها بین کشاورزان ایرانی بسیار مرسوم است. این امر باعث مقاوم شدن بیماری ها در برابر این محصولات شده است.

 

جایگزین بسیار مناسب برای قارچ کش

 

جایگزین کردن سموم و قارچ کش ها با محصولی ارگانیک و بدون ضرر از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. به همین دلیل آرال شیمی تلاش خود را در این راستا انجام داده است.

در این زمینه اگروسیب و پراکسیدین را به شما معرفی می کنیم. این دو محلول ارگانیک در مزارع کشاورزی و همچنین گلخانه ها جایگزین انواع قارچ کش ها می شوند. طیف اثر بالا، ارگانیک بودن، بدون تاثیر سوء بر آب و خاک، تقویت و اکسیژن رسانی به ریشه تعدادی از مزایای این محصولات می باشد.

شما میتوانید جهت مشاهده منبع اصلی مقاله و مطلب جامع و کامل تر در این زمینه اینجا کیک کنید.و همچنین جهت مشاهده محصولات ضدعفونی کننده (غیر الکلی ) و شوینده های قلیایی و اسیدی اینجا صنعت به سایت  www.aralshimi.com مراجعه نمایید.